wind6 发表于 2022-9-20 19:54:33

勇者罗兰 发表于 2022-9-17 01:51
依个就未听过果度有,不过其实都系唔多掂,先会人道毁灭啫。只系人就系甘奇怪,冇得睇先好奇系乜样

都係想集齐一套先觉得完整啰,不过幻之版嘅画风感觉唔係咁好,啲人物造型好诡异

勇者罗兰 发表于 2022-9-21 02:34:41

wind6 发表于 2022-9-20 19:54
都係想集齐一套先觉得完整啰,不过幻之版嘅画风感觉唔係咁好,啲人物造型好诡异

不过TBB系大山版先开始引进,齐到当年播噶大山版已经满足,幻之版谂都冇谂过{:7_243:}

lt2021X 发表于 2022-9-21 08:54:22

日本漫画家藤子·F·不二雄筆下著名的兒童漫畫

wind6 发表于 2022-9-24 13:26:34

勇者罗兰 发表于 2022-9-21 02:34
不过TBB系大山版先开始引进,齐到当年播噶大山版已经满足,幻之版谂都冇谂过

TBB大山版都冇播嗮出街,要想集齐嘅话只能够揾返日语版喇

勇者罗兰 发表于 2022-9-25 20:01:50

wind6 发表于 2022-9-24 13:26
TBB大山版都冇播嗮出街,要想集齐嘅话只能够揾返日语版喇

我系话齐左TBB有播出街果D喔,虽然可能性好微{:9_343:}
而且日版都唔齐,唔谂啦

wind6 发表于 2022-9-30 15:39:57

勇者罗兰 发表于 2022-9-25 20:01
我系话齐左TBB有播出街果D喔,虽然可能性好微
而且日版都唔齐,唔谂啦

不过都係冇办法集齐啰,其实水田版都可以互补嘅

勇者罗兰 发表于 2022-9-30 20:36:06

wind6 发表于 2022-9-30 15:39
不过都係冇办法集齐啰,其实水田版都可以互补嘅

大山后期原创居多,就系唔知以后水田会唔会改到冇野改,会开始改篇埋大山原创果D{:7_243:}

wind6 发表于 2022-10-2 19:22:48

勇者罗兰 发表于 2022-9-30 20:36
大山后期原创居多,就系唔知以后水田会唔会改到冇野改,会开始改篇埋大山原创果D

都有呢个可能,而家有时同一个故事喺水田版都出现至少两个版本

勇者罗兰 发表于 2022-10-3 02:02:07

wind6 发表于 2022-10-2 19:22
都有呢个可能,而家有时同一个故事喺水田版都出现至少两个版本

有D会魔改下,有D就小改啰

kevin031 发表于 2022-10-4 20:55:31

多謝分享.............
页: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16
查看完整版本: [原創]哆啦A夢時光機/多啦A梦/叮噹/叮当 大山版[双粤日][1-175][缺失若干 共100]