dkmi 发表于 2018-2-26 01:42:46

chouyet 发表于 2018-2-25 20:17
请问长城宽带的呢??我近期下载速度就只有100kb,仲经常性无啦啦连接失效

我都係長城寬帶,應該暫時冇事!如果,你添加埋IDM加速嘅話就冇問題啦!

kal062431 发表于 2018-2-26 01:46:53

內地上個網都幾麻煩

漫步 发表于 2018-2-26 01:52:56

chouyet 发表于 2018-2-25 20:17
请问长城宽带的呢??我近期下载速度就只有100kb,仲经常性无啦啦连接失效
无法判断你属于乜网络,长城宽带没自己网络全部租用3大运营商的。

netasa 发表于 2018-2-26 02:20:33

电信用户,表示最近深夜都系慢左,不过慢得唔多! 最近发现IP都系内网但无NAT。之前下载速最高有4-5M宜家基本得最高4M 经常在2M上下跳动。 下几百M一集动画无影响,但下载成G一集D日韩剧就超慢了。不过以前一路都系甘样过黎的无咩接受唔到自己调整安排好下载时间咯。

85024610 发表于 2018-2-26 07:06:11

好在用联通,小区被联通垄断,根本冇其他运营商选择,唔知道系好彩定系悲哀;P

大栋 发表于 2018-2-26 08:10:03

原来如此,好在暂时没有这问题,谢谢告之

中華拉麵 发表于 2018-2-26 08:23:43

我在美国所以冇问题

915793485 发表于 2018-2-26 10:02:59

如果喺116.16开头呢?喺唔喺电信局域网用户

lyz4733 发表于 2018-2-26 10:34:41

怪不得了。以为是我的问题呀。

算了吧,一分钱一分货。我用的中国移动50M的光纤,高峰时间流量都只有几十K,好在便宜呀,用了两年,每个月是10元RMB,今年提前续费还送了60元呢。:(:D:o:P

ashima 发表于 2018-2-26 12:47:26

我係長寬(長城寬帶)嘅好多時都係下載到99%就斷網絡啰,我唸應該都係服務器問題,咁漫大大你嘅加速我可以用到唔架?定係只係FOR電信使用?
页: 1 2 [3] 4 5 6 7 8
查看完整版本: 关于使用中国移动下载飘盘慢的调查报告