返回顶部
大家都在看
相关推荐

[百度网盘] (已重補幀) [原創合成] 勇者指令 [AI修復1080P+補幀] [MKV HEVC] [粵日繁中] [48集+OVA 2集]

3万

精灵王☆

雪点
DayZZinG 显示全部楼层 发表于 2022-12-12 06:13:48 |阅读模式

~~[2023.02.22 更新] 多人支持重補幀,更新版已沒回覆所講的扭曲畫面~~

影片名称:勇者指令 / Yuusha Shirei Dagwon
影片集數:48+2
影片格式:MKV HEVC/H265 1080P 10bit 47.95fps(OVA:60fps)
影片大小:每集 ~600M
語言字幕:FDK-AAC VBR 粵語、WMA-Pro 日語  ASS 台譯繁中
存放網盤:飄盤 / 百度

【內容簡介】:
宇宙警察機構管理下的宇宙監獄「沙羅格索」的囚犯發動暴動並將沙羅格索佔領。囚犯們以各自的理由紛紛飛往地球進行侵略、破壞和掠奪的活動。
對此,宇宙警察機構的勇者星人任命山海高中的5名普通高中生大堂寺炎、廣瀨海、澤邑森、風祭翼、刃柴龍為特殊刑警,賜予他們勇者「達古奧」的戰鬥力量。
他們擁有特殊的戰鬥服「達古盔甲」,變身成達古奧戰士,可以和偽裝成巡邏車、新幹線、噴射機等交通工具的「達古車輛」進行融合合體而變成巨大機器人,還能進一步合體成更強大的達古奧機器人,為維護地球和平而戰鬥。
隨着戰鬥愈加激烈,他們迎來了新的達古奧成員——無賴漢子黑巖激和新手宇宙刑警宇津美雷。然後,失去故鄉的劍星人萊安和機械生命體鋼基度也成為了和達古奧共同戰鬥的同伴。
這一羣性格各異、正值青春年華的年輕人將在戰鬥中建立起深厚友情,最終成長為真正的勇者。

=======================廢話分界線=======================

今次仲搞埋補幀,講真我唔係幾鍾意補幀,修復時間多成三倍,而且視頻體積增大,雖然動作流暢咗好多,但我個人會覺得唔自然。之不過由於片源晃得犀利,低清唔會睇到咁嚴重,高清就因為啲線條清晰睇到頭都暈埋,不得不補幀降低晃度。條粵語音軌經過兩遍標準化處理,儘量減少合成音量時高時低嘅問題,尤其係cut咗好多情節嘅集數(兒童台cut咗所有血腥暴力畫面,連高處跳下都cut埋),冇搞一搞佢會聽到唔舒服,大多數時候你會唔覺轉咗日語。

睇吓第32集就知:

真係花咗唔少工夫,我都係每日抽少少時間合兩三集。如果遇有問題,請通知我一聲

====================================================

溫馨提示:粵語音軌有些部分插入日語,介意者勿買!

警告:此片僅供個人測試用途,未經同意請勿轉售、轉載或二次壓製上傳至線上影音平台

游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

傳送門
太陽勇者:forum.php?mod=viewthread&tid=96605
勇者急先鋒:forum.php?mod=viewthread&tid=90819
勇者警察:forum.php?mod=viewthread&tid=94458

<< 免 責 聲 明 >>
● 下載鏈接 僅供網路測試,無任何販售行為及獲得任何利益。
● 本檔案的提供純為試看或試聽用途,請勿作商業上之用途。
● 請於下載完後24小時內自行將其檔案刪除,請購買支持正版。
● 若私自散佈造成任何法律責任,本人將對以上內容恕不負責。

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?立即注册

x
28 190

1万

炎之精灵LV.1

雪点
2667 小时
小魔女 来自手机 显示全部楼层 发表于 2022-12-12 07:04:50
沙发一个表示支持

头像被屏蔽

禁止访问

雪点
1254 小时
pkcheat 显示全部楼层 发表于 2022-12-12 08:03:07

风之精灵LV.2

雪点
385 小时
马云花腾 显示全部楼层 发表于 2022-12-12 08:43:57
大佬 勇者系列八步曲 就靠你了!!

3万

精灵王☆

雪点
1686 小时
freedom 显示全部楼层 发表于 2022-12-12 09:02:20
部分AI修复的线条好奇怪……

3万

精灵王☆

雪点
DayZZinG 显示全部楼层 发表于 2022-12-12 09:35:46
freedom 发表于 2022-12-12 09:02
部分AI修复的线条好奇怪……

2023-02-22:更新版已無此畫面

我唔知你睇咗未
如果你睇咗,可能係你嘅硬件太慢,睇到補幀嘅畫面

正常播放係睇唔到嘅,我要慢慢一幀一幀睇先睇到
試下用potplayer嚟睇一輪先
如果都唔得,就證明硬件太慢,唔建議你買
譬如呢個補幀嘅畫面:

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?立即注册

x

土之精灵LV.3

雪点
破碎kira 显示全部楼层 发表于 2022-12-12 09:38:44
感谢分享勇者指令,而且帧率也不错!

3万

精灵王☆

雪点
1686 小时
freedom 显示全部楼层 发表于 2022-12-12 10:03:30
nicomill 发表于 2022-12-12 09:35
我唔知你睇咗未
如果你睇咗,可能係你嘅硬件太慢,睇到補幀嘅畫面

我唔系呢个意思,我指作画线条有点歪

3万

精灵王☆

雪点
DayZZinG 显示全部楼层 发表于 2022-12-12 10:40:02
freedom 发表于 2022-12-12 10:03
我唔系呢个意思,我指作画线条有点歪

整體OK就得,我冇挑剔咁多啦~~

睇個人觀點囉,如果冇乜人鍾意,我都無謂繼續修復,AI修復好耗電

[LV.Master]伴坛终老

5万

精灵王☆

雪点
神之影 显示全部楼层 发表于 2022-12-12 10:42:20
超级火焰达古奥