歐陽 发表于 2023-2-5 22:25:10

男兒當入樽九連冠被終結!?原因竟然喺距

男兒當入樽上映正票房一路飆升,破百億已經唔喺問題!

正當大家都以為距可以九周連續蟬聯票房冠軍噶時候,有個人出手啦!!

上映一周已經打敗男兒當入樽成為當週冠軍,距就係木村大神

斥資20億,由木村拓哉、綾瀨遙主演噶歷史劇《傳奇與蝴蝶》

該片講述戰國時代織田信長&配偶濃姬噶故事

作為東映70週年紀念電影,睇到兩位主演已經夠震撼,

但除左高額製作費外,中有兩位大神:

導演:大友啟史
(浪客劍心系列)

編劇:古澤良太

(信用欺詐師系列)

雖然無辦法同男兒當入樽錦樣6日收20億票房、9日收30億票房,但上映第一週除左成為冠軍外,都有近5億噶票房,相信破百都唔喺問題,木村大神我永遠支持你~~

canon3000 发表于 2023-2-14 00:59:12

歐陽 发表于 2023-2-14 00:41
當真?我睇噶喺日語原版,未睇過配音啊。不過木村大神把神都幾正,尤其喺hero入面講結案噶時候,同埋距喺 ...

以前睇佢後生時, 真係覺得有點輕佻(不過個時D女子好迷佢), 現在大了反而穩重了很多.

canon3000 发表于 2023-2-8 00:30:37

tom246 发表于 2023-2-7 08:49
睇图片已经唔错咯

條友真係型幾廿年...吹漲:D

跳盡無悔 发表于 2023-2-6 00:16:53

香港嘅話僅次多啦a夢,就嚟做香港日本一

hu168168 发表于 2023-2-5 22:36:52

沙发沙发

cherryCC 发表于 2023-2-5 22:44:39

值得期待喔,木村大神尼部日影,希望第日有粤语配音啦

kingsky80 发表于 2023-2-5 23:48:10

应该是继日剧《Mr.brain》之后,木村拓哉、绫濑遥再度合作了

enpistu 发表于 2023-2-5 23:56:41

木村拓哉,期待期待

cytmike 发表于 2023-2-6 00:11:16

I like 綾瀨遙 {:9017:}{:9017:}{:9017:}

Pasu 发表于 2023-2-6 00:14:02

咿咖应该可以叫木村大叔咯

跳盡無悔 发表于 2023-2-6 00:16:34

木村把炮

canon3000 发表于 2023-2-6 00:28:20

木村真係型, 而且兩個都好配
页: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 男兒當入樽九連冠被終結!?原因竟然喺距