勇者罗兰 发表于 2022-11-24 01:16:34

【听讲有雪派】唔知又唔觉路过左10年又升埋超,继续小贺一下 (名额101+1+???)第十期拼图

24-01-05 更新第十期拼图
11-24更新第九期拼图
08-01更新第八期拼图
05-20更新第七期拼图
04-01更新第六期拼图
01-22更新第五期拼图
01-05更新第四期拼图
12-15更新第三期拼图
11-27更新第二期拼图&补雪
-------------------
长话短说,RT。。。
今次同10有关,所以每人100雪,鉴于上两次都101个名额,今次保持翻依个传统啦
即共10100雪,寓意10周年有缘人有100雪呱,手快有手慢冇
截低留念下{:7_219:}

-----------------------------------------------

特别奖一个,答案亦系我都唔知{:7_243:}
未知名古装一部。应该系2000年以后,03~04年之前系TBB日头播过。应该系重播野,所以具体年份不明
最记得噶剧情系,好似有3-4个人俾人追,之后匿埋系自己屋企书房枱底个密室,通风口系书房书架个古董花瓶后面,最后俾人发现左用烟逼左佢地出黎

假如有坛友知道系边部边集噶,最早讲果位我私人赞助300雪,长期有效

----------------------------------------------

最后临时活动一个,系某位强烈要求噶拼图活动{:7_243:}
暂时限每期一人玩一次,拼图块数300,完成有100雪,下一期可以继续。人数唔限,结束日期未知,暂定系一楼冇晒雪果日24点截止
我估应该冇甘多人玩,可以搞到我跌级呱{:9_387:}
完成后截图,要全屏截。即系要俾我睇到完成信息+整个浏览器+电脑屏幕底部任务栏。至于手机用户唔知玩唔玩到,玩唔到我都帮你唔到{:9_311:}

拼图地址回复可见
**** Hidden Message *****

过去期数
第一期拼图 符合条件完成者(记录到11-27):
beez14、mozart、jacklaee、simple、喜粤201906、linyi520、王仁里、cn3110hk、siudans (唔知有冇人仲挑战紧,又未睇到话结束,所以2022-11-27 23:59 先截止)
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2038cbdf9b4b
第二期拼图(某坛友上传噶)符合条件完成者(记录到12-15)
siudans、喜粤201906、beez14、LCK、nanduo、huohu、王仁里、cn3110hk(唔知有冇人仲挑战紧,又未睇到话结束,所以2022-12-15 23:59 先截止)
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=23cfd9320852&pieces=300
第三期拼图(某坛友上传噶)符合条件完成者(记录到01-03)
LCK、cn3110hk、nanduo、zero4、beez14、喜粤201906、王仁里、siudans、win(唔知有冇人仲挑战紧,又未睇到话结束,所以2023-01-05 23:59 先截止)
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=02c7d8030583
第四期拼图符合条件完成者(记录到01-25)
LCK、zero4、cn3110hk、王仁里、siudans、nanduo、wwasd234、喜粤201906、win、beez14(唔知有冇人仲挑战紧,又未睇到话结束,所以2023-01-25 23:59 先截止)
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=1efaf2e48569&pieces=300
第五期拼图,祝大家兔年快乐{:7_243:}。拼图符合条件完成者(记录到03-29)(唔知有冇人仲挑战紧,又未睇到话结束,所以2023-04-23 23:59 先截止)
王仁里、siudans、cn3110hk、wwasd234、LCK、zero4、beez14、nanduo、喜粤201906、win、tommyjemmy、yying、尛醜、hum0708、mankkey
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2d777052e4c5
第六期拼图。既然四月一日,就玩下四月一日灵异事件簿{:9_364:}
拼图符合条件完成者(记录到05-31)(唔知有冇人仲挑战紧,又未睇到话结束,所以2023-05-31 23:59 先截止)
LCK、yying、王仁里、cn3110hk、zero4、siudans、beez14、nanduo、喜粤201906、hum0708
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=3eed557f987e
第七期拼图,原本想等下今年生日月,动画有冇生日特别篇出,结果应该都系冇了
拼图符合条件完成者(记录到07-25)(唔知有冇人仲挑战紧,又未睇到话结束,所以2023-08-10 23:59 先截止)
王仁里、zero4、hum0708、lck、cn3110hk、yying、喜粤201906、linyi520、nanduo、siudans
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=33d6e6ea2c87
第八期拼图,八月梗系要玩下永无止境的八月啦{:9_364:}
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=0cfb13d5517f
拼图符合条件完成者(记录到11-21)(唔知有冇人仲挑战紧,又未睇到话结束,所以2023-11-30 23:59 先截止)
zero4、王仁里、siudans、lck、喜粤201906、cn3110hk、hum0708、nanduo
第九期拼图,最近富坚话已经谂好猎人结局,仲分埋佢够命画同埋唔够。。。所以今期就甘了
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=17518b0b8e1d
拼图符合条件完成者(记录到23-12-30)(唔知有冇人仲挑战紧,又未睇到话结束,所以2024-1-15 23:59 先截止)
王仁里、siudans、zero4、lck、cn3110hk、喜粤201906、ninomi

=========================

好似话要有版规{:7_243:}。。。

【規則】
1. 禁止討論政治
2. 嚴禁使用粗言穢語。
3. 禁止灌水,不可只以純表情、純數字、簡單英文字符如 thx、cc、ok、3q、233、666等、抄襲他人回覆或一句打天下。
4. 禁止連續自言自語超過3帖或以上。
5. 禁止連續回覆超過6帖或以上,比如11-16樓都是你的帖子,第17樓你就不可以再回,必須等其他人回覆完你才可以再有6次回覆機會,違規者將會被視為惡意灌水處理。

edmond22 发表于 2023-5-8 00:19:53

多謝大佬派雪

勇者罗兰 发表于 2024-2-25 22:48:30

王仁里 发表于 2024-2-22 00:10
为师确实想玩,只是要看时机

师傅钟意直播果时玩{:9_364:}

粤难搵 发表于 2024-1-16 10:31:18

勇者罗兰 发表于 2024-1-16 01:53
而且好难避免

如果要避免,一定要由上至下整,下层系冇咁嘅能力嘅

王仁里 发表于 2023-12-11 16:31:07

勇者罗兰 发表于 2023-12-9 01:59
点会冇呢,有1968噶

太过少啦{:9_384:}

勇者罗兰 发表于 2023-12-9 21:22:57

王仁里 发表于 2023-12-5 17:36
为师从来唔惊过,d狗想冲过来的时候,比它咬骨头就好,正所谓:狗咬狗骨狗咬狗骨 ...

系咪D骨系师傅身上噶骨?{:7_246:}

王仁里 发表于 2023-11-22 16:45:17

qwer2004 发表于 2023-11-22 16:38
係咪佢去呃人架~

我同他的事,讲来话长,可以写一本小说出来

勇者罗兰 发表于 2023-10-25 00:45:50

qwer2004 发表于 2023-10-22 00:01
根本就係布魯克~~

用左融合卡

王仁里 发表于 2023-10-23 14:01:20

勇者罗兰 发表于 2023-10-23 02:19
系大家都睇到个直播喔

她唔比大家看的{:7_245:}

勇者罗兰 发表于 2023-10-8 01:47:30

qwer2004 发表于 2023-10-4 13:27
緊唔係, 你早我入黎~

达者为先,你高级D,所以你系前辈啰{:9_401:}

王仁里 发表于 2023-9-9 00:08:51

qwer2004 发表于 2023-9-7 17:19
係咪花生呀~

唔是,是好大份的雪雪{:9_393:}

勇者罗兰 发表于 2022-11-24 01:16:57

自己前排一下{:7_243:}。。。
某专用楼层

Jasonani 发表于 2022-11-24 01:20:49

我來搶阿:lol

Jasonani 发表于 2022-11-24 01:21:34

唔中再抽多一次

Jasonani 发表于 2022-11-24 01:21:57

好快就做完

Sawyer 发表于 2022-11-24 01:22:15

...10万积分 你太犀利了吧

勇者罗兰 发表于 2022-11-24 01:24:34

Jasonani 发表于 2022-11-24 01:21
好快就做完

或者呱{:7_243:}。。。

wai008 发表于 2022-11-24 01:24:46

中奖概率 10%, 超级精灵王出手咁低

Jasonani 发表于 2022-11-24 01:25:02

勇者罗兰 发表于 2022-11-24 01:24
或者呱。。。

多謝你的隔樓 {:7_253:}

勇者罗兰 发表于 2022-11-24 01:25:20

wai008 发表于 2022-11-24 01:24
中奖概率 10%, 超级精灵王出手咁低

因为系10周年,要贴合翻啰{:9_394:}
页: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 【听讲有雪派】唔知又唔觉路过左10年又升埋超,继续小贺一下 (名额101+1+???)第十期拼图