ninjaki 发表于 2017-11-23 21:19:30

{:9_323:} 其實我用咗 HTTPS 好耐。

漫步 发表于 2017-11-23 22:49:34

ninjaki 发表于 2017-11-23 21:19
其實我用咗 HTTPS 好耐。
你之前嘅唔系完全加密链接有好多嘢仲系用HTTP睇浏览器把锁图标有感叹号就知
我今次改咗好多嘢全站95%实现加密把锁图标都系变成绿色

ninjaki 发表于 2017-11-24 05:58:27

漫步 发表于 2017-11-23 22:49
你之前嘅唔系完全加密链接有好多嘢仲系用HTTP睇浏览器把锁图标有感叹号就知
我今次改咗好多嘢全站95%实 ...

要加密 嘅 最緊要係內容,圖之類 基本唔用 SSL 都冇問題。

估計 你係改 www 以外嘅 deainx 域名鏈結,Find & Replace 幫你唔到?

漫步 发表于 2017-11-24 19:54:54

ninjaki 发表于 2017-11-24 05:58 static/image/common/back.gif
要加密 嘅 最緊要係內容,圖之類 基本唔用 SSL 都冇問題。

估計 你係改 www 以外嘅 deainx 域名鏈結, ...

系统后端服务全部改s咯

ninjaki 发表于 2017-11-24 21:43:39

漫步 发表于 2017-11-24 19:54
系统后端服务全部改s咯

{:6_176:} 依家改晒咪好囉,我又可以好 「安全」咁喺公司 上黎 偷懶咯。

不過就辛苦晒你嘞。{:7_240:}

jianglan 发表于 2017-11-25 09:35:50

:lol恩,发现了,绿色安全锁

tchant 发表于 2017-11-26 17:28:34

更加安全, 一定支持! {:7_266:}

85024610 发表于 2017-11-27 07:25:48

系唔系网盘未用https,发现从论坛跳链接跳转到网盘下载嘢系下载唔到,提示要登录先可以下载

cindy8712 发表于 2017-12-1 21:14:45

支持!!!安全好緊要架!!!

洞察者 发表于 2017-12-2 00:50:32

升级后重新登录有时候点击签到会突然返回到未登录状态,然后自动刷新到登录状态,然后又刷新到未登录状态,循环好几次,这是BUG吧?
要点手速快的用鼠标点到论坛里的其他主题地址才不会刷新。
页: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 关于全站启用HTTPS访问的通知